BALTSKE DRŽAVE

Vkrcali se bomo  na trajekt in po kratki plovbi iz Klaipede prispeli  na znamenito Kursko Koso, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Po slikovitem parku, med simpatičnimi vasicami, bomo prišli v bližino meje s Kaliningrajsko Oblastjo, torej Rusijo, in se ustavili v mestecu NIDA, se povzpeli na grič nad mestom, opazovali širne sipine in obiskali hišo, v kateri je prebival Thomas Mann…

 

TERMIN: 15. – 22. 06. 2018 
TRAJANJE: 8 dni
ŠTEVILO POTNIKOV: min 30 – max 40
CENA:
  • 945 € (40 potnikov)
  • 995 € (30 potnikov)
VKLJUČENO V CENO:
  • 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC
  • 5 x večerja kot v programu
  • prevoz s turističnim avtobusom
  • letalski polet Helsinki – Ljubljana
  • letališke takse v višini cca. 70 €
  • vodenje in organizacija
MOŽNI DOPLAČILI:
  • za sobo 1/1 v hotelih = 150 €
  • za transfer z letališča LJ do MB = 15 €
OPOMBA:

V času objave polet iz Helsinkov v Ljubljano še ni bil potrjen. Če ne bo potrjen, bo organiziran polet na bližnje letališče in vključen transfer v Slovenijo.

ZAHTEVNOST:

nezahtevno

ORGANIZATOR:

Turistična Agencija SAJKO

VODNIK:

Dejan Marentič

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

PREVOZ:

avtobus / letalo 

 
Nekaj fotografij s potovanja: 
 
Program potovanja:
1. dan:

LJUBLJANA – VARŠAVA (1.050 KM – NOČNA VOŽNJA – prihod naslednji dan)

Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec – Dunaj. Nočna vožnja.

2. dan:

VARŠAVA – AUGUSTOW (250 KM)

Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v VARŠAVO. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja proti mestoma Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:

AUGUSTOW – TRAKAI – VILNA (215 KM)

Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v LITVO, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in dopoldanski prihod v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:

VILNA – KAUNAS – KLAIPEDA – NIDA – KLAIPEDA (420 KM)

Zajtrk. Vožnja do KAUNASA, drugega največjega litvanskega mesta. Panoramski ogled: mestna hiša, stolnica, promenada Laisves. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:

KLAIPEDA – ŠIAULIAI – RIGA (310 KM)

Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v LATVIJO in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica… Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:

RIGA – TALLIN (310 KM)

Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas. Postanek v SIGULDI za obisk razvaline gradu tevtonskih vitezov, in nato ogled škofovskega gradu TURAIDA. Sledi prestop meje v ESTONIJO in popoldanski prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev… Kasnejše nadaljevanje v TALLIN. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

7. dan:

TALINN – HELSINKI (80 KM)

Zajtrk in ogled estonske prestolnice: grad – parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, staro srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Še nekaj prostega časa in popoldanska vožnja s trajektom preko zaliva do finske prestolnice HELSINKI. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan:

HELSINKI

Zajtrk, dopoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov: Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio … nato popoldanski transfer do letališča in polet proti Ljubljani ob 16.50 s predvidenim pristankom na Brniku ob 18.30. Po želji še transfer do Celja, Slovenske Bistrice in Maribora.