BURGUNDIJA & ŠAMPANJA IN ALZACIJA

mn

 

  • TERMIN: 27.5. – 2.6. 2018
  • TRAJANJE POTOVANJA: 7 dni
  • SKUPINA: min. 20 oseb – potovanje se lahko izvede tudi s kombijem, če je število potnikov 8. V tem primeru se tudi cena nekoliko spremeni.
  • CENA: 895 €/osebo pri 20 potnikih
  • INFO: nomadtravel@gmail.com, dejan@baobab-vodenja.si
  • GSM: 031 363 361 – Dejan

 

  • VKLJUČENO V CENO:
  • 6x polpenzion v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC
  • ogledi po programu
  • vstopnine za obisk dveh vinskih kleti v Burgundiji in ene v Alzaciji s pokušnjo
  • ogled šampanjske kleti
  • Cassissium
  • Hospice de Beaune
  • gorčice Fallot
  • prevoz s turističnim avtobusom
  • vse cestnine in parkirnine in cestne dajatve
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja

 

  •  MOŽNA DOPLAČILA:
  • za sobo 1/1 = 150 €/osebo
  •  VODNIK NA POTI: Dejan Marentič & Gregor Košec & Uroš Samardžija

 

 

     PROGRAM PO DNEVIH:

  • 1. dan: MARIBOR – LYON (1.050 KM) – odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje v Italijo in vožnja na relaciji Benetke- Verona – Torino. Prestop v Francijo in vožnja skozi slikovito alpsko pokrajino mimo Chamberyja. Prihod v Lyon in krajši ogled starega jedra, ki leži ob reki Rhone, z baziliko Notre Dame de Fourviere. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
  • 2. dan: LYON – BEAUNE (160 KM) – po zajtrku vožnja v vinorodno pokrajino Burgundijo. Vožnja po delu Burgundske vinske       ceste in obisk izbranega vinogradnika (ogled kleti in degustacija). Popoldanski prihod v mestece Beaune, vinsko prestolnico pokrajine. Obisk Hospice de Beaune, nekdanje ubožnice in tudi neke vrste bolnišnice, bisera gotske arhitekture. Nastanitev v hotelu v mestu ali v okolici. Večerja in nočitev.
  • 3. dan: BEAUNE – NUITS SAINT GEORGES -BEAUNE (35 KM) – po zajtrku vožnja do mesteca Nuits Saint Georges. Ogled muzeja in obrata Cassissium, kjer izdelujejo znameniti burgundijski liker iz črnega ribeza, degustacija. Vrnitev v Beaune in obisk vinske kleti  Bouchard Aine & Fils v srednjeveškem hotelu. Degustacija ob razlagi  in predstavitvi domačega enologa. Prosto v mestu, popoldne pa pri družini Fallot prikaz različnih načinov izdelave gorčic, od navadnih do zelo pekočih. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
  •  4. dan: BEAUNE – DIJON – TROYES – EPERNAY (335 KM) – po zajtrku se odpravimo v Dijon, sedež nekdanjih Burgundskih vojvod. Krajši ogled starega jedra z vojvodsko palačo. Sledi potovanje v pokrajino Šampanjo in prihod v slikovito mesto Troyes, v tlorisni obliki zamaška za šampanjec, okoli katerega stojijo še ohranjene lesene hiše iz 16. in 17. stoletja. Ogled Mačje ulice, katedrale sv. Petra in sv. Pavla, prebivališče dedičev francoske krone Maison du Dauphin. Prosto za samostojne oglede, nato sledi vožnja v Epernay. Nastanitev v mestu ali okolici, večerja in nočitev.
  • 5. dan: EPERNAY – REIMS – EPERNAY (60 KM) – po zajtrku vožnja v Epernay, središče proizvodnje šampanjca. Vožnja in sprehod po znameniti Avenue de Champagnes, posejani z velikimi imeni šampanjca, kot so Moet et Chandon, Perrier Jouet, Mercier in drugi. Obisk šampanjske kleti v mestu ali okolici. Sledi postanek v vasici Hautvilliers, kjer je živel in delal Dom Perignon. Vožnja v Reims, središče Šampanje. Sprehod do katedrale Notre Dame, kjer so dolga stoletja kronali francoske kralje in strega mestnega jedra. Vrnitev v hotel, večerja in nolitev.
  • 6. dan: EPERNAY – RIBEAUVILLE – RIQUEWIHR (350 KM) – zajtrk in vožnja v Alzacijo. Popoldanski prihod na Alzaško vinsko cesto. Postanki v vasicah in mestecih (Ribeauville, Hunawihr, Riquewihr), ki jih štejejo med najlepše v Franciji. Obisk vinske kleti na tem območju. ogled in degustacija. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.
  • 7. dan: COLMAR – MARIBOR (1.010 KM) – po zajtrku vožnja v bližnji Colmar, središče alzaškega vina. Ogled slikovitega mestnega jedra, nato odhod mimo Strasbourga v Nemčijo. Potovanje na relaciji Stuttgart – Munchen – Salzburg. Vrnitev v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora v poznih večernih urah.