Kdo je Dejan?

Prepotoval je več kot 70 držav…

Prašne poti Afrike, kolovozi Južne Amerike, deževni pragozdovi Azije… V dobrem desetletju potovanj in vodenj je spoznal in prepotoval več kot 70 držav, sodeloval s tujima popotniškima agencijama Sun Trek in American Adventures, številnimi slovenskimi agencijami, vodil tuje poslovneže na strokovna potovanja po Evropi in slovenske po svetu, se kot vodnik/voznik vsako leto odpravi s svojimi skupinami na različne konce sveta.

Licenca Licenco za vodnika pri GZS je opravil pred desetletjem in pol, septembra 2000. Kot ljubitelj narave, športa, svetovne kulinarike, navdušenec nad tujimi jeziki, različnimi kulturami, ljudskimi običaji, se je odločil za korak naprej in ustanovil BaoBab vodenja, kjer je zbral esenco njemu najljubših krajev sveta in jih ponudil vsem željnim dobrih potovanj.
Kdo je? Dejan Marentič, Belokranjec iz Semiča se je rodil 29. decembra 1973 v Novem mestu. S potovanji se je okužil že v ranem otroštvu, ko je z nabasano Lado skupaj s starši prepotoval Balkan po dolgem in počez, okusil Egejsko morje…
Kaj je? Po končani srednji družboslovni šoli je nadaljeval s študijem na Pravni fakulteti v Mariboru. Med študijem ga je popotniška duša odpeljala v skoraj vse evropske države in puščavo severne Afrike in kmalu zatem tudi prvič čez lužo v ZDA. Sanje, globoko skrite v njemu, so počasi postajale realnost.
Ko je doma… …se nadvse rad vrača nazaj v Semič. Pravi, da so mu všeč semiški hribi, neokrnjena narava, ljudje z občutkom za dobro, stari prijatelji… in podobne dobre stvari je našel tudi na Štajerskem, kjer si je ustvaril družino z Mojco…

dejan_marentic_02