JUŽNA AFRIKA, SVAZI, ZIMBABVE IN BOCVANA

Pred vami je program Best of Južna Afrika, Svazi, Zimbabve (ter Zambija) in Bocvana, kjer boste obiskali kar pet držav, boste pa tudi ob meji z Namibijo in Mozambikom. Program je skrbno pripravljen in smo prepričani, da je najboljši možen kar je v 16-ih dneh možno videti v tem prelepem delu sveta.

 

TERMIN: 10.-25.11. 2018 – zbiramo prijave
TRAJANJE:

16 dni z Viktorijinimi slapovi oz. 13 dni brez.

ŠTEVILO POTNIKOV:

min.10 – max.20

CENA:

2.390 €/osebo (16 dni) + let. karta cca. 1.000 € (z Vik. slapovi in Bocvano). 

V primeru manjše skupine 10-13 oseb, doplačilo 150 €/osebo.

Pomembno: Ko je potovanje potrjeno, se uredi let. karte in plača 500 € akontacije. Preostanek plačila se plača najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru spremembe menjalnega tečaja in cene goriva in s tem povezanih dodatnih stroškov od podpisa pogodbe (izpolnjene prijavnice) do odhoda, si pridržujemo pravico do spremembe cene. Ponudba je narejena pri tečaju 1 EUR = 17 RAND (marec 2016). V ponudbi je strošek notranjega leta Port Elizabeth – Durban 140 €/osebo. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

VKLJUČENO V CENO:
 • vse namestitve v prijetnih popotniških hotelih (z vključenim zajtrkom) v dvoposteljnih sobah, 1x v kampu Kruger v hiškah (skupne kopalnice)
 • notranji let Port Elizabeth – Durban
 • najem 15 sedežnega Mercedes Sprinterja, oz. podobnega za celotno potovanje
 • strošek goriva in šoferja
 • vse vstopnine po programu (Kirstenbosch, Table Mountain, Cape Agulhas, Tsitsikamma conservation fee, tradicionalna vas v Svaziju, Blyde River Canyon, Burke’s Lucky potholes, Sibebe Rock,..)
 • tura Cape Point z vsemi vstopninami in vključenimi taksami (Boulder Beach conservation fee)
 • degustacija vin 
 • tura Tenikwa Wild Cat Experience (druženje z divjimi mačkami: leopardi, levi, gepardi)
 • celodnevni safari v parku Hluhluwe-Umfolozi z vsemi vstopninami in conservation fee
 • 2x safari v Krugerjevem narodnem parku (prvi dan nočni safari , drugi dan od navsezgodaj do cca. 15. ure) z vsemi vstopninami in conservation fee
 • lokalnega vodnika
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS
 • organizacijo

Cena vključuje tudi podaljšanje na Viktorijine slapove:

 • 2x nastanitev v hotelu oz. popotniškem lodge-u  v dvoposteljni sobi z vključenim zajtrkom
 • povraten transfer letališče-resort, resort-letališče
 • vodeno turo Viktorijini slapovi z vključeno vstopnino za Viktorijine slapove (Zimbabve)
 • celodnevni safari v Bocvano v narodni park Chobez vključenim jeep safarijem in turo z ladjico ter vključenim kosilom.

OPCIJSKO: Ogled kitov cca. 26 /osebo oz. opazovanje velikih morskih psov cca. 130 €/osebo.

CENA NE VKLJUČUJE:
 •  prevoz do/iz letališča (če bo potreben), dodatne hrane in pijače, osebnih izdatkov, viz in stroškov povezanih s tem, napitnin oz. opcijskih aktivnosti.

VIZA: ZA JAR JE POTREBNA IN SE UREDI NA DUNAJU. ZA SVAZI VIZA NI POTREBNA, ZA ZIMBABVE IN BOCVANO SE DOBI NA MEJI.

ZAHTEVNOST: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo videti in doživeti del Afrike.
VODNIK:

Dejan Marentič

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si, Uroš Ravbar – 031 684 651

PREVOZ:

letalo / Mercedes Sprinter oz. podobno vozilo le za našo skupino.

 

Nekaj fotografij s potovanja: (foto: Alen Lacijan, Dejan Marentič, Uroš Ravbar – Ravbar potovanja)

 

Program potovanja:
1. in 2.dan:
SLOVENIJA – EVROPA – CAPE TOWN

Prihod v Capetown in ogled enega najlepših mest sveta: najstarejši del mesta, Bo Kaap, mestna hiša … Sprehodili se boste ob znameniti obmorski promenadi in odkrivali najlepši del mesta Victoria & Alfred Waterfront, kjer se znajo tekom dneva zadrževati tjulnji. V primeru lepega vremena si še isti dan ogledamo Mizasto goro – “Table mountain” (drugače naslednji dan). Zvečer svetujemo večerjo v afriški restavraciji z lokalnimi dobrotami (jedi iz antilop, krokodilov, nojev …). Spanje Capetown

3. dan:
Table mountain in rt dobrega upanja

Zjutraj nas čaka vzpon z vzpenjačo na Table Mountain, od koder je fascinanten pogled na Capetown in okolico. Sledi vožnja po lepih zalivih Camps Bay in Hout Bay. Vrhunec bo ogled rta Dobrega upanja, ki ga je prvi dosegel pomorščak Bartholomeo Diaz, deset let kasneje pa ga je na prvi poti v Indijo obplul Vasco Da Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat, kjer je lep sprehod do točke Cape Point. Ob vrnitvi degustacija vin v eni izmed vinskih kleti. Spanje Capetown. (Z)

4. dan:
OBALNA CESTA S PINGVINI IN HERMANUS S KITI

Vožnja po obalni panoramski cesti z ogledom kolonije pingvinov, vse do Hermanusa, ki velja za prestolnico  kitov. Z ladjico se lahko popeljemo na opcijski ogled kitov (potrebna je najava za izlet ob prijavi), ki se radi zadržujejo v teh vodah. Spanje Hermanus (Z)

5. dan:
GANSBAI Z MORSKIMI PSI IN AGULHAS
Dopoldan se gre v bližnji Gansbai, kjer bo prosto oz. bo čas za posebno doživetje (opcijsko – potrebna je najava za izlet ob prijavi) – opazovanje velikih morskih psoviz kletke oz. jih lahko opazujete iz ladje. Sledi vožnja do Agulhasa, kjer je stičišče Indijskega in Atlantskega oceana, kjer boste stali na najbolj južni točki Afrike. Sledi vožnja do Mossel baya in večerni prihod v obalno mestece. Spanje Mossel bay (Z)
6. dan:
GARDEN ROUTE
Jutranji sprehod pri svetilniku Cape St Blaize ob klifasti obali Indijskega oceana. Sledi vožnja po znameniti cesti Garden route, do zavetišča za divje mačke Tenikwa (kjer nas čakajo leopardi, levi, gepardi in modri žerjav – simbol Južne Afrike. Z gepardom, ki je najhitrejša kopenska žival, se boste lahko pobližje spoznali, iz oči v oči. Sledi vožnja čez most z najvišjim bungee jumpingom na svetu, do narodnega parka Tsitsikama s subtropskim gozdom, kjer si privoščimo sprehod čez viseče mostove ob morju. Sledi vožnja do mesta 
Port Elizabeth. Spanje Port Elizabeth  (Z)
7. dan:
DURBAN – Bayala rezervat

Let Port Elizabeth – Durban, kjer boste izvedeli več o Gandhiju. Sledi vožnja proti vzhodu. Spanje Hluhluwe Umfolozi ali St. Lucija.

 8. dan
 SAFARI HLUHLUWE -UMFOLOZI in svazi

Jutranji safari v enem najlepših parkov Južne Afrike – Hluhluwe Umfolozi, kjer boste lahko v naravi videli številne živali (kot v dokumentarnem filmu). Park se ponaša s številno populacijo belih nosorogov. Po safariju se premaknemo v sosednjo državo, kraljevino Svazi, do okolice narodnega parka Mlilwane. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

 

 9. dan
svazi – sibebe rock – lokalna vas

Dopoldan bo čas za vzpon na drugi največji monolit na svetu – Sibebe rock, ki je po velikosti takoj za avstralskim Ayers rockom (ca 4 ure vse skupaj). Ob poti se nahajajo jame, izviri in lepi razgledi nad okolico. Komur je to preveč si lahko dopoldan opcijsko ogleda narodni park Mlilwane na safariju. Popoldan pa se zapeljemo skozi prestolnico Mbabane vse do tradicionalne vasice (Swazi Cultural Village), kjer se boste spoznali z njihovo kulturo, plesi in petjem. Spanje Mlilwane oz. okolica (Z)

10. in 11.dan
Vožnja čez svazi in krugerjev park

Zjutraj obiščemo najstarejši rudnik na svetu Ngwenya (Unesco). Sledi prečenje meje z Južno Afriko in naprej v enega najlepših narodnih parkov na svetu – znameniti Krugerjev park, kjer nas (če bo le sreča) čaka velikih pet: leopard, lev, slon, bivol in nosorog. Do bungalovov se zapeljemo z našim vozilom, tam pa nas čaka nočni safari po parku z vozilom narodnega parka. Spanje v bungalovu sredi parka Pretoriuskop rest camp. (Z)

Odkrivanje Krugerjevega parka na safariju z odprtimi vozili narodnega parka. Poseben dan za vse ljubitelje živali (kot bi se znašli sredi dokumentarnega filma). Po ogledih popoldan zapustimo narodni park in se zapeljemo do razgledne točke Božje okno. Spanje Grashop. (Z)

 

12. dan
kanjon reke blyde – pretoria – johannesburg

Dopoldne odkrivanje kanjona reke Blyde, Burke’s Lucky potholes in vožnja do glavnega mesta Pretorije (krajši ogled glavnih znamenitosti mesta – Union buildings,…), spanje okolica Johannesburga. (Z)

13. dan
JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)

Vožnja do letališča in let do Viktorijinih slapov. Sledi ogled Viktorijinih slapov (široki so 1,7 km in visoki 108 metrov), ki jih je pleme Kololo poimenovalo Mosi -oa-Tunya (Dim, ki grmi). Sprehod po lepi pešpoti in skozi deževni gozd. Voden ogled iz zimbabvejske strani kot tudi  opcijsko možnost prečenja meje v Zambijo in ogled še iz zambijske strani. Spanje Victoria Falls. (Z)

14. dan
IZLET V BOCVANO

Celodnevni izlet v narodni park Chobe (Bocvana), ki je zelo bogat z živalmi ( v njem živi ena največjih populacij slonov v Afriki). Poleg ture z ladjico po parku vas čaka še jeep safari po Chobeju in pozna vrnitev v Victoria Falls. Če kdo ne bi šel na safari, so možne tudi druge aktivnosti kot npr. rafting po reki Zambezi in hoja z levi. Spanje Voctoria Falls. (Z,K)

15. dan
VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG – EVROPA

Prosto do odhoda na letališče. Sledi let do Johannesburga in nadaljevanje proti domu.

16. dan
EVROPA – SLOVENIJA

Prihod domov.