KAMČATKA POZIMI

 

 • TERMIN: 3. – 11.3. 2018
 • TRAJANJE POTOVANJA: 9 DNI
 • SKUPINA:  minimalno 5, maksimalno 9 oseb
 • CENA: 2.190 €/osebo v dvoposteljni sobi
 • V CENO JE VKLJUČENO: 
  • Letalski prevoz v ekonomskem razredu z vsemi taksami na relaciji Bližnje letališče – Moskva – Petropavlovsk Kamčatski in transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj;
  • ena nastanitev na poti na Kamčatko ali nazaj grede, odvisno od letov;
  • Vsa prenočišča na Kamčatki v hotelu 3* lokalne kategorizacije na osnovi prenočišča z zajtrkom;
  • Vse transferje po Kamčatki;
  • izleti s pasjo vprego, motornimi sanmi;
  • lokalno vodenje, slovenskega vodnika in organizacijo

   

 • V CENO NI VKLJUČENO: 
  • kosila in večerje, informativno 4 – 12 € na obrok;
  • transferji letališče v Moskvi center Moskve, metro, morebitne vstopnine v Moskvi;
  • morebitna dodatna noč v Moskvi na poti na Kamčatko ali nazaj grede;
  • ruska viza (potrebovali bomo vaš potni list 2 meseca pred odhodom). Informativno 60 €;

   

 • MOŽNA DOPLAČILA: 
  • riziko odpovedi potovanja v vrednosti 4 – 5,55 % vrednosti potovanja;
  • zdravstveno zavarovanje CORIS;

  Rok za prijavo po razpisni ceni je 30. december 2017. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

 • Opozorilo: Program je okviren, v primeru močnejših vulkanskih izbruhov lahko zaradi varnosti potovanje tudi delno spremenimo!

 • Potovanje se izvaja prek potovalne agencije EKO POTOVANJA, Damjan Končnik s.p.

 

 

  PROGRAM PO DNEVIH:

1. dan: ZAČETEK POTOVANJA NA KAMČATKO

Transfer iz Ljubljane na letališče Dunaj in let v Moskvo.

2. dan: SLOVENIJA – MOSKVA

Predviden je zelo zgodnji pristanek v prestolnici Ruske federacije – Moskvi. Dovolj časa bo, da oddamo prtljago in se zapeljemo v center Moskve ter se sprehodimo po Rdečem trgu, če pa še niste bili v Kremlju, ga lahko tudi obiščete, potrebna je predhodna rezervacija preko spleta! Zvečer imamo let na Kamčatko.

3. dan: Zimske dogodivščine – srečanje

Pod sabo bomo zagledali snežno Kamčatko, odeto v snežno preobleko. Upajmo, da bo vreme jasno. Ohotsko morje je zamrznjeno, Pacifik je temno moder. Lahko bo eden bolj spektakularnih pristankov. Pozdravili nas bodo vulkani v okolici Petropavlovska. Po pristanku se zapeljemo v Petropavlovsk, kjer si odpočijemo od dolgega leta.

4. dan: Naj se avantura začne – izlet na obalo Tihi ocean

Danes gremo na obalo Tihega ocean. Pacifik ne zamrzne, ampak so zaradi mraza skale na obali vseeno ujete v led. Težko bomo prišli z avti na obalo, peljali se bomo z jeepi kolikor daleč bo le mogoče, potem pa bomo presedlali na snežne sani, da dosežemo obalo in začutimo moč Pacifika. Peljali se bomo v smeri Petropavlovskega svetilnika, ki se nahaja na rtu Majačnij. Uživali bomo v pogledih na čeri in obalo, potem se vrnemo do hotela.

5. dan: Korjaki, avtohtono ljudstvo Kamčatke

Odpravimo se stran od mestnega vrveža, kjer nas Korjaki pričakajo s toplim zeliščnim čajem. Spoznamo se z načinom življenja domorodcev, avtohtonih prebivalcev Kamčatke, z njihovim načinom življenja, kulturo in plesi. Spoznali bomo njihove vlečne pse, ki jih mi poznamo pod imenom haskaji. Vsako leto v marcu na Kamčatki organizirajo dirko vlečnih psov Beringia, ki privablja udeležence, ne samo iz Rusije, ampak tudi iz sosednjih držav. Vlečne pse že stoletja uporabljajo ljudstva na skrajnem severu in vzhodu Rusije. Danes se preskusimo v vlogi voznikov pasjih preg, ki jih tod imenujejo kajuri. Vožnja s pasjo vprego uteleša harmonijo med človekom in psom, razumevanja in zaupanja.

6. dan: Gremo v krater Mutnovskega vulkana

Kamčatka je dežela vulkanov, več kot 160 jih je, od tega 29 aktivnih. Seveda gremo v aktivni vulkan, kjer bomo opazovali pravi boj med ledom in ognjem. Gremo s snežnimi sanmi! Najprej prečkamo prelaz Viljučinski, potem pa se vozimo naravnost proti vulkanu Mutnovski, ki ga bomo v lepem vremenu opazili že od daleč. Iz polja fumarol v kraterju se dviguje para fumarol visoko v nebo. Ker je rob kraterja porušen, ni težko priti v krater. V tem delu vozimo izjemno previdno, samo po steptani progi, kaj je drugje pod snegom, ne vemo. Tukaj si privoščimo zasluženo malico. V kraterju so še blatni lonci in žvepleni vrelci. Poleg kraterja nas bodo navdušile izjemne panorame. Sledi še dolga vožnja nazaj do hotela.

7. dan: Prost dan.

Prost dan, lahko se zgodi, da nam vreme kakšen aktiven dan dobesedno »odnese«. Če bo vreme ves čas aktivnih dni lepo , se lahko odpravimo v Malko, kjer se nahajajo ob hladni reki topli bazenčki. Pričakujemo lahko temperature okoli – 5 °C, mi pa se bomo namakali v 35 °C topli vodi. Težko bo samo iti v vodo in iz nje. Popoldne se vrnemo v Petropavlovsk. Če bi se želeli smučati, lahko izkoristite dan na »Mrzli gori«. Smučarskih prog je za 5 km, tereni pa od lažjih do težkih. Lahko si najamete smuči ali snowboard desko.

8. dan: Petropavlovsk

Petropavlovsk je tudi mesto ribičev in mornarjev. Zapeljemo se do glavnih znamenitosti Petropavlovska. Odpravimo se do pomola Mohovaya, kjer se pozimi nahajalo morski levi. Odpravimo se na ribjo tržnico, kjer bo dišalo po najboljših ribah Kamčatke. Tudi rakovice so zelo okusne. Zavijemo še v trgovino s spominki, preden začnemo pakirati stvari. Počasi se bliža konec nepozabne avanture.

9. in 10. dan: Transfer na letališče in polet proti Moskvi in naprej na Dunaj. Sledi še transfer do Ljubljane.