LONDON

Gremo v Britansko knjižnico, kjer si v galeriji Sir John Ritblat ogledamo izjemne sakralne tekste, zgodnje zemljevide, Gutenbergovo Biblijo, Magno Carto, besedila Beatlov, pisma Charlesa Darwina. Čakal nas bo obisk ene najbolj zanimivih londonskih tržnic, Borough Market v četrti Southwark in  skok v East London do živahne četrti The Old Truman Brewery, ki je postala simbol umetnikov Vzhodnega Londona…

 

TERMIN:
  • odhodi vsak dan oz. po želji zaključenih skupin
TRAJANJE:

5 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:

25

CENA:

Odvisna od termina potovanja – pošljite povpraševanje.

VKLJUČENO V CENO:
  • povratna letalska karta Ljubljana – London – Ljubljana
  • 1 kos ročne prtljage (dimenzij 50x40x20cm)
  • transfer iz letališča in na letališče v Londonu
  • 4x nočitev z zajtrkom
  • 4x dnevne karte za podzemno železnico
  • vstopnina za observatorij na Greenwichu
  • vodenje in organizacija potovanja
ZAHTEVNOST:

nezahtevno

VODNIK:

Dejan Marentič  ali Gregor Košec ali Tomaž Pšenica.

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

PREVOZ:

letalo / v Londonu javni prevoz (metro)

 

Nekaj fotografij s potovanja: 
 
Program potovanja:
1. dan:
Ljubljana – London

Polet letala družbe Easyjet v dopoldanskem času v London. Po prihodu sledi transfer v mesto do našega hotela. Po namestitvi odhod v središče centralnega Londona na Piccadilly Circus in Leicester Square, zavijemo tudi v Soho in preverimo utrip kitajske četrti, za lačne bo čas za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo v okoliških restavracijah. Večerni sprehod do trga Trafalgar.

2. dan:
London

Zjutraj se odpravimo v Westminster. Če bo možno, obiščemo britanski parlament, v nasprotnem primeru se podamo po ulici Whitehall, ki je simbol britanske moči, do rezidence britanskega premierja na Downing Street 10. Nadaljujemo do kraljičinih stražarjev na konjih in naprej prek parka St. James do palače Buckingham. Prek Green Parka se zapeljemo do Kensington Gardens, ki so del Hyde Parka, sprehodimo se mimo nekdanjega doma princeze Diane, kjer danes živi princ William z družino, videli bomo kje je živel komik Benny Hill, nato pa v južni Kensington mimo Royal Geographical Society do Naravoslovnega muzeja in V&A muzeja. Možen ogled. Zvečer prosto po želji.

3. dan:
London

Dan bo pester in zanimiv. Začnemo z ogledom Britanske knjižnice, kjer si v galeriji Sir John Ritblat ogledamo izjemne sakralne tekste, zgodnje zemljevide, Gutenbergovo Biblijo, Magno Carto, besedila Beatlov, pisma Charlesa Darwina. Sledi obisk ene najbolj zanimivih londonskih tržnic, Borough Market v četrti Southwark. Angleški siri, jabolčniki (cider). Prosto za kosilo. Še skok v East London do živahne četrti The Old Truman Brewery, ki je postala simbol umetnikov Vzhodnega Londona. Vrnemo se v center mesta. Možnost večerje v Wagamami ali kateri od malo bolj nevsakdanjih restavracij v središču Londona.

4. dan:
London

Dopoldan bomo preživeli na Greenwichu (možnost plovbe z ladjico po Temzi v eno smer-doplačilo). Ogledali si bomo ‘’kliper’’ Cutty Sark (zunanjost, po želji doplačilo za ogled notranjosti), ki je v 18. stoletju prevažal čaje, svilo in ostale začimbe iz Azije v Anglijo, nato pa se sprehodili na grič nad mestom do znamenitega observatorija, kjer poteka tudi nulti poldnevnik. Prosto za kosilo, nato zgodaj popoldne z nadzemno železnico DLR odidemo nazaj v London. Čas bo za čaj, saj obiščemo Twining’s, družbo ustanovljeno leta 1706. V trgovini se nahaja čajni bar, kjer boste lahko poskusili različne in nenavadne okuse čajev, si ogledali zgodovino čaja na britanskih tleh in si za darilo lahko kupili lastni izbor čajev. Sledi sprehod mimo Royal Courts of Justice in Australia House do hotela Savoy, ki slovi kot edini kraj v Veliki Britaniji, kjer se vozi po desni strani. Še skok v živahni Covent Garden do pokrite tržnice z obrtnimi izdelki , pubi ter uličnimi umetniki, ki nam popestrijo večer.

5. dan:
London – Ljubljana

Čaka nas še prevoz do letališča v jutranjih urah in polet nazaj v Ljubljano, kamor prispemo v popoldanskem času.