Mississippi Delta Blues

Morgan Freeman, veliki igralec in zaljubljenec v blues je skupaj s partnerji kupil pristni blues lokal, ki leži v mestecu Clarksdale, kjer bi naj kitarist Robert Johnson prodal dušo hudiču, da ga je ta naučil igrati kitaro na tak peklenski način. Mestece je sicer tako kot preostanek države Mississippi revno in to se vidi na vsakem koraku.

25.7.2015 112

Ground Zero Blues Club

Zraven kluba se nahaja muzej Delta Blues – enkraten za sledbenike pravega bluesa. Muddy Waters in Son House sta le dve imeni glasbenikov iz tega področja. Morgan Freeman živi le slabe pol ure proč od mesta Clarksdale – v še manjšem mestecu Charleston – tako da se ga včasih celo ujame na odru ali pa za  šankom. Rojen je sicer v bližnjem Memphisu.

25.7.2015 116

Crossroads – Clarksdale

Vsekakor ponujata Ground Zero Blues Club in Clarksdale nasploh dosti bolj autentičen blues ambient kot Beale Street v Memphisu. Južneje od Clarksdale-a leži Indianola, rojstni kraj Alberta Kinga, v katerem pa je svoja otroška leta preživel tudi žal pokojni B.B.King. Vsi pravi ljubitelji njegove glasbe se ustavite v B.B.King Museum & Delta Interpretive Center.

20150609_153334