NORVEŠKA – OSLO IN FJORDI

 

TERMIN: 1.-5.8. 2017 – ZAGOTOVLJENO
TRAJANJE: 5 dni
ŠTEVILO POTNIKOV: najmanj 20
CENA:

1.240 € pri najmanj 20 potnikih

1.150 €/25 oseb

1.080 €/30 oseb

VKLJUČENO V CENO:
 • letalska karta Rijeka-Oslo in Oslo-Pula
 • letališke takse v višini cca. 130 €
 • 4x polpenzion v hotelih *** v sobah 1/2 TWC
 • transfer na letališče v Rijeki in z letališča v Puli
 • najem in prevozi s turističnim avtobusom po Norveškem
 • cestnine in parkirnine
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 VSTOPNINE:
 • stavna cerkev Borgund
 • tirna železnica Bergen
 • Kon Tiki muzej v Oslu
ZAHTEVNOST:

nezahtevno

VODNIK:

Tomaž Pšenica

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

PREVOZ:

letalo / bus

 

Nekaj fotografij s potovanja: 
 
Program potovanja:
1. dan:
SLOVENIJA -rijeka-oslo- LILLEHAMMER (130 km)

Jutranji avtobusni transfer iz Maribora preko Celja in Ljubljane do letališča Rijeka na Hrvaškem. Direkten polet letala proti Norveški ob 10.55 s pristankom v Oslu ob 13.35. Po krajših carinskih formalnostih se z norveškim turističnim avtobusom odpeljemo v smeri severa. Mimo mesta Hamar, popoldanski prihod v olimpijski Lillehammer. Ogled mesta. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan:
LILLEHAMMER-BORGUND (230 km)

Po zajtrku nadaljujemo zahodno preko slikovite pokrajine Opplanda skozi Fagerness. Nato obisk Sognefjorda,  enega najdaljših in najbolj znanih fjordov Norveške. Panoramska vožnja ob obali fjorda na relaciji Ardal-Naddvik-Laerdal. Postanek v katerem izmed teh mestec s tipičnimi lesenimi hiškami. Še vožnja v Borgund za oglede ene najstarejših lesenih cerkva na Norveškem. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan:
BORGUND-BERGEN (220 KM)

Po zajtrku vožnja v mesto Aurland ali Flam in v primeru lepega vremena možnost plovbe z ladjo po najožjem in naravno neokrnjenem Naeroyfjordu do mesta Gudvangen (v nasprotnem primeru vožnja skozi tunel z avtobusom). Nadaljevanje vožnje v Bergen, enega najlepših norveških mest. Popoldanski ogled: predel Bryggen, vožnja s tirno železnico na razgledno točko Floein. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:
Bergen-oslo (465 km)

Zajtrk. Jutranji obisk tržnice in še nekaj prostega v mestnem jedru. Še v dopoldanskem času odhod iz Bergna in potovanje ob Hardangerfjordu, Eidfjordu in preko nacionalnega parka Hardangervidda. Vmesni panoramski postanki. Nadaljevanje poti preko planote Buskerud mimo mest Geilo in Gol proti Oslu. Nastanitev v hotelu v Oslu ali okolici, večerja in nočitev.

5. dan:
OSLO-PULA-MARIBOR

Zajtrk, vožnja v Oslo in ogled glavnih znamenitosti norveške prestolnice: muzej Kontiki (notranji ogled), Frogner park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača, utrdba Akershus. Še vzpon na bližnji Holmenkollen in postanek pri znameniti smučarski skaklnici. Transfer na letališče in polet letala ob 17.20 uri. Pristanek v Puli okoli 20.ure zvečer. Avtobusni transfer nazaj v Slovenijo.