PORTUGALSKA & SEVERNA ŠPANIJA – skoraj zagotovljeno

 
TERMIN:

15.-27.5.2018

TRAJANJE:

13 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:

najmanj 30

CENA:
 • 1.150 €/35 oseb
 • 1.250 €/25 oseb
VKLJUČENO V CENO:
 • 9x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v sobah 1/2 TWC v Španiji in na Portugalskem
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelih **/*** v sobah 1/2 TWC v Franciji na poti
 • 6x večerja po programu
 • vstopnina v katedralo v Burgosu
 • Bolsa
 • pokušnja vin Porto
 • samostan Batalha
 • stolp Belem
 • grad Sao Jorge
 • prevoz s turističnim avtobusom
 • cestnine in parkirnine
 • slovenskega vodnika
 • organizacija
ZAHTEVNOST:

nezahtevno

VODNIK:

Dejan Marentič oz. profesionalni slovenski vodnik z licenco GZS.

MOŽNA DOPLAČILA:
 •  za sobo 1/1 = 220 €
 • Fado (večerja + pijača)  cca. 45 €
   
OPOMBA: Potovanje se izvaja prek agencije Sajko d.o.o., Trg svobode 22, 2310 Slov. Bistrica.
INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

PREVOZ: Avtobus

 

Nekaj fotografij s potovanja: 
 
Program potovanja:
1. in 2.dan:

SLOVENIJA – CARCASSONNE (1.400 km)

Odhod iz Maribora ob 18.uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Nadaljevanje vožnje mimo Verone, Brescie in Genove . Nočna vožnja. Jutranji prihod na Azurno obalo. Vožnja prek Provanse proti pokrajini Languedoc – Roussillon. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v Carcassonne, kjer si ogledamo srednjeveški del mesta, obdan z obzidjem. Po ogledu namestitev v mestu ali okolici.

3. dan:

CARCASSONNE – BURGOS (650 KM)

Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa do Lourda. V romarskem središču si ogledamo osrednji del mesta s cerkvami in hišo sv. Bernardke, nato nadaljujemo vožnjo proti Baskiji. Prestop meje s Španijo in prihod v San Sebastian. Ogled starega jedra in znamenitih lokalov, kjer ponujajo ”tapas’‘. Vožnja do prenočišča v okolici Burgosa.

4. dan:

BURGOS – SANTIAGO DE COMPOSTELA (520 KM)

Zajtrk. Sledi ogled El Cidovega mesta Burgos. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla – Leon proti Galiciji. Potujemo vzporedno z ”Jakobovo potjo”, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško središče Santiago de Compostela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:

SANTIAGO – PORTO (230 KM)

Po zajtrku ogled znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba in trg Obradoiro. Še sprehod po starem jedru in nadaljevanje vožnje na Portugalsko. Popoldanski prihod v Brago. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Pozno popoldne prihod v Porto, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan:

PORTO

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, borza Bolsa, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za samostojne oglede, sprehod skozi Ribeiro, živahno četrt ob reki Douro. Večerja in nočitev.

7. dan:

PORTO – COIMBRA – BATALHA – OBIDOS – LIZBONA (380 KM)

Po zajtrku odhod iz Porta proti jugu. Postanek v mestu Coimbra za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in prihod v romarsko Fatimo. Po ogledu se zapeljemo naprej do Batalhe, kjer si ogledamo znameniti samostan. Sledi še postanek v vasici Obidos, proti večeru pa prihod v Lizbono. Nastanitev, večerja in nočitev.

8. dan:

LIZBONA

Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega Belema in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu Sao Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ’98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s fadom. Nočitev.

9. dan:

LIZBONA – SINTRA – CASCAIS – LIZBONA (95 KM)

Zajtrk. Odhod v Sintro, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – Cabo da Roca – . Popoldanski ostanek v letoviškem Cascaisu. Vrnitev v Lizbono z možnostjo nakupov oz. večerje. Nočitev.

10. dan:

LIZBONA – EVORA – MADRID (640 KM)

Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Dopoldanski prihod v Evoro. Krajši ogled mesta z bogato preteklostjo pod zaščito Unesca. Prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla – La Mancha ter prihod v Madrid. Večerna panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan:

MADRID – ZARAGOZA – BARCELONA (600 KM)

Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico Zaragozo. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja, Plaza Espana. Vožnja proti Kataloniji ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

12. dan

BARCELONA – AZURNA OBALA (630 KM)

Zajtrk in panoramski ogled Barcelone: avenija Diagonal, Sagrada Familia, Rambla, Montjuic. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan – Montpellier – Arles in večerni prihod do Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.

13. dan

AZURNA OBALA – LJUBLJANA (830 KM)

Zajtrk. Vožnja preko Italije na relaciji Genova – Verona – Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah. Konec potovanja.