TANZANIJA in ZANZIBAR

Text text…

 

TERMIN:
 • 15.-28.11. 2016
 • 20.1.-2.2. 2017
TRAJANJE:

12 dni Tanzanije + 2 dni za potovanje

ŠTEVILO POTNIKOV:

min. 6 – max. 12

CENA:
 • 2.080 € + let. karta cca. 680 €  (6 oseb)-november 2016
 • 1.925 € + let. karta cca. 680 € (12 oseb)-november 2016

Opomba: navedena cena let. kart velja na dan 14.5. 2016.

   
VKLJUČENO V CENO:
 • privatni prevoz iz letališča Kilimandžaro do Arushe
 • vse nastanitve v Arushi, na safariju in na Zanzibarju (v Arushi hotel,
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku
 • nošenje prtljage pri vzponu na Kilimandžaro
 • vstopnine v vse narodne parke
 • dnevno 3 obroke na safariju in pri vzponu na Kilimandžaro
 • 2 x nočitev v hotelu/lodgeu v Arushi (za posamezen program na začetku in koncu poti)
 • 5 x nočitev v kočah ali kampu ob vzponu na Kilimandžaro
 • nočitev po programu v lodgih*** v sobah 1/2 TWC na safariju
OBVEZNO DOPLAČILO:

Vizum za Kenijo oz. Tanzanijo = cca. 50$/osebo/državo. Plačilo na licu mesta.

MOŽNA DOPLAČILA:
 • za sobe 1/1 (doplačilo po dogovoru)
 • pričakovane napitnine nosačem in vodniku pri vzponu na goro = cca. 50-60 €/osebo
 • pričakovana napitnina šoferju na safariju cca 20 €/šoferja/avto na dan
 • letalski polet iz LJubljane (ali bižnjega letališča) v Nairobi v Keniji ali Kilimanžaro bližje Arushi v Tanzaniji (cene vozovnic od 600 €/osebo dalje)
NASTANITEV:

Pri vzponu na Kilimandžaro bodo prenočišča (odvisno od zasedenosti) v tamkajšnjih kočah na skupnih ležiščih ali v šotorih, ki se postavijo v kampu. Navedene cene za safari predvidevajo nastanitev v lodgih*** v sobah 1/2 TWC. Možno je stroške znižati z bivanjem v preprostejših objektih in kampih oz. rezervirati višjo kategorijo proti doplačilu.

PREHRANA:

Organizirani so 3 obroki hrane dnevno. Ob vzponu na Kilimandžaro in na safariju je večina obrokov pripravljena na poti kot piknik.

ZDRAVSTVENO VARSTVO:

Svetujemo, da se o primernosti pohoda na Kilimandžaro posvetujete s svojim zdravnikom.

CEPLJENJE:

Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici. Svetujemo tudi, da se posvetujete o zaščiti proti malariji.

POMEMBNO:

Program safarija se lahko v posameznih letnih obdobjih spremeni – prilagodi vremenskih razmeram.

ZAHTEVNOST:

zelo zahtevno

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si

 

Nekaj fotografij s potovanja: 
 
Program potovanja – VZPON NA KILIMANDŽARO – POT MARANGU:
1. dan:

Pristanek na enem izmed bližnjih letališč (v Keniji ali Tanzaniji) in transfer v mesto ARUSHA. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan:

Po zajtrku vožnja s terenskimi vozili v NARODNI PARK KILIMANDŽARO do vasice Marangu (1980 m) in prijava za vzpon. Predaja prtljage nosačem (del prtljage nese vsak pohodnik sam) in začetek vzpona na. Ta dan predvidoma 5 ur hoje, cca. 12 km, zaključek pri koči Mandara (2700 m).

3. dan:

Lažji zajtrk in nadaljevanje poti mimo kraterja Maundi. Ta dan predvidoma 6 ur hoje, cca. 15 km. Prihod v kamp in kočo Horombo (3720 m).

4. dan:

Dan za privajanje na višino. Možnost pohoda do koče Mawenzi (4500 m) in nazaj, skupaj: cca. 4,5 ure. Nočitev na istem mestu.

5. dan:

Nadaljevanje do območja Saddle mimo »Zadnje vodne točke« (4200 m). Hoja po goli alpski puščavi. Prihod v kočo Kibo (4700 m). Ta dan 15 km oz. 6 ur.

6. dan:

Začetek hoje že pred polnočjo: zahteven in skalnat začetek in zasnežen zadnji del poti ob robu kraterja. Dosegli bomo Stella point (5752 m), stičišče vseh poti na vrh. In končno Uhuru – vrh gore KILIMANDŽARO (5895 m). Na vrhu nekaj minut za fotografiranje in spust. Vrnitev do koče Kibo (4700m) in pavza za kosilo. Naprej do koče Horombo (3720 m) in nočitev. Ta dan 6 ur za 6 km vzpona, nato 8 ur za 21 km spusta.

 7. dan

Spust do vrat Marangu (1980 m). Predvidoma 6 ur oz. 27 km. Ob prihodu vpis svojih podatkov v register in prejem certifikata ob osvojitvi vrha. Vrnitev v hotel v Arusho. Počitek in večerja v hotelu.

 8. dan

Transfer na odhodno letališče in polet nazaj proti Evropi in Sloveniji oziroma nadaljevanje na program safarija. Možno je tudi nadaljevanje na otok Zanzibar na krajše počitnice.

Program potovanja – SAFARI:
1. dan:

Pristanek na enem izmed bližnjih letališč (v Keniji ali Tanzaniji) in transfer v mesto ARUSHA. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan:

Po zajtrku odhod s terenskimi vozili na 5-dnevni SAFARI. Vožnja skozi poljedelsko mesto Mto Wa Mbu in postanek za nakup spominkov. Vstop v NARODNI PARK JEZERA MANYARA s sloni, žirafami, bivoli, pavijani, preko 400 vrstami ptic in metuljev; park je znan tudi po levih, ki lahko splezajo na drevo. Ogled roba Velikega tektonskega jarka. Ob jezeru živi na tisoče flamingov, možno je videti tudi pelikane, štorklje in ostale vodne ptice. Prihod v urejen lodge. Večerja in nočitev.

3. dan:

Po zajtrku vožnja v znani NARODNI PARK SERENGETI s čredami gnujev, žirafami, povodnimi konji, antilopami in gazelami. Možno je videti plenilce: leve, geparde in hijene, ter z nekaj sreče tudi leoparda. Večerja in nočitev v urejenem lodgeu.

4. dan:

Ob sončnem vzhodu krajše opazovanje živali, ki se vračajo z nočnega lova. Po poznem zajtrku celodnevni safari. Vrnitev v kamp.

5. dan:

Po zajtrku krajša jutranja opazovalna vožnja, nato naprej proti Ngorongoru. Obisk soteske OLDUPAI, imenovane tudi “zibelka človeštva”, z lepo ohranjenimi ostanki življenja homanoidov. Obisk Maasai boma in srečanje z Masaji, njihovo kulturo in navadami. Namestitev, večerja v kampu.

6. dan:

Zajtrk in celodnevna vožnja v KRATER NGORONGORO, »osmo naravno čudo sveta« in svetovno znana kaldera. V udobnih vozilih z odprto streho spust v krater. Čudoviti razgledi in doživljanje narave; morda spet ugledamo “velikih pet”. Postanek ob slanem jezeru MAGADI. Vrnitev v Arusho, namestitev, večerja in
nočitev

 7. dan

Zajtrk. Transfer na odhodno letališče in polet nazaj proti Evropi in Sloveniji. Možno je tudi nadaljevanje na otok Zanzibar na krajše počitnice.