VELIKA TURA PO ROMUNIJI (Z MOLDAVIJO)

 

 

 
TERMIN:

10.-18.6. 2017

TRAJANJE:

9 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:

min. 30

CENA:

850 € pri najmanj 30 potnikih

VKLJUČENO V CENO:
  • 8 x nočitev  v hotelih*** v sobah 1/2 TWC
  • 8 x zajtrk
  • 6 x večerja
  • prevoz s turističnim avtobusom
  • vse cestnine in takse
  • slovenski vodnik
  • organizacija potovanja
MOŽNO DOPLAČILO:
  • folklorni večer v Bukarešti cca. 30 €
  • za sobo 1/1 = 150 €
OPOMBA: Možne so še manjše prerazporeditve v programu. Za vstop v Moldavijo je potreben potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev.
ZAHTEVNOST:

Nezahtevno

ORGANIZATOR:

Potovanje se izvaja prek agencije Sajko d.o.o.

VODNIK:

Predvidoma Dejan Marentič

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si ali nomadtravel@gmail.com

PREVOZ:

Avtobus

 
Nekaj fotografij s potovanja:
 
Program potovanja

1.dan:

SLOVENIJA – MARAMURES (920 KM)

Odhod avtobusa opolnoči iz Ljubljane. Pobiranje potnikov v Celju, Mariboru, Murski Soboti…Prestop na Madžarsko in vožnja mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti Miškolcu. Popoldanski prestop meje z Romunijo in prihod v predel Maramures, skrivnostno deželo, kjer življenje še marsikje teče kot pred mnogimi desetletji. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja Negresti Oas in obisk muzeja na prostem. Nadaljujemo v Sapanto za ogled zanimivega ”veselega pokopališča”. še do najbolj severnega romunskega mesta Sighetu Marmatiei, znanem po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:

SIGHETU MARMATIEI – VORONET (240 KM)

Zajtrk. Vožnja po dolini reke Ize ter v krajih Budesti in Barsana obisk dveh izmed znamenitih lesenih cerkva pod zaščito Unesca. Potovanje po razgibani poti v Vzhodne Karpate in v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Obisk Voroneta, ki slovi po freski Poslednja sodba. Nastanitev v bližini, večerja in nočitev.

3. dan:

VORONET – SUCEVITA – KIŠINJEV (430 KM)

Po zajtrku obisk samostana Sucevita, največjega od petih pod zaščito Unesca. Sledi vožnja mimo mesta Botosani.  Pri hidrocentrali  Costesti prestop v Moldavijo. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Večerni prihod v prestolnico Kišinjev.. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: KIŠINJEV – TULCEA (315 KM)

Zajtrk. Krajši dopoldanski ogled glavnih znamenitosti moldavske prestolnice (slavolok zmage, ortodoksna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park,..). Odhod preko južnega dela države in popoldanski prestop meje v Romunijo, predvidoma pri mestu Cahul. Še vožnja preko mesta Galati. Prečkanje Donave s trajektom in vožnja v delto Donave do mesta Tulcea. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:

TULCEA – MAMAIA (130 KM)

Zajtrk. Izlet z ladjico po kanalih delte Donave, ki je bogata s številnimi vrstami ptic. Popoldanska vožnja do obale Črnega morja, do letoviškega kraja Mamaia. Možnost kopanja v Črnem morju ali sprehoda po obalni promenadi. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. dan:

MAMAIA – CONSTANTA – BUKAREŠTA (240 KM)

Po zajtrku vožnja skozi Constanto, največje romunsko pristaniško mesto. Krajši ogled nato vožnja v notranjost in zgodaj popoldne prihod v Bukarešto. Ogled ”vzhodnega Pariza”, kot imenujejo romunsko prestolnico: Trg Unirii, Hiša Ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, trg Palatului,..Nastanitev v hotelu. Možnost večerje s folklornim programom v lokalu. Nočitev.

7.

dan:

BUKAREŠTA – SINAIA – BRASOV – SIGHISOARA (290 KM)

Zajtrk. V kolikor bo potrebno, nadaljevanje ogledov v prestolnici, sicer vožnja na sever v pokrajino Transilvanija. V kraju Sinaia ogled dvorca Peles – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Nadaljevanje v Brasov, kjer sledi ogled zgodovinskega jedra: črna cerkev, mestno obzidje… Še vožnja v Sighisoaro, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan:

SIGHISOARA – HUNEDOARA – TIMISOARA (380 KM)

Po zajtrku ogled Sighisoare, rojstnega kraja grofa Drakule: srednjeveško jedro z ohranjenim obzidjem in obrambnimi stolpi. Vožnja preko Mediasa in nekdanje transilvanske prestolnice Albe Iulie do Hunedoare. Ogled gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Nadaljevanje do Timisoare. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan:

TIMISOARA – SLOVENIJA/MARIBOR (650 KM)

Zajtrk. Krožni ogled mesta in sprehod mimo gledališča do znamenite pravoslavne katedrale. Odhod proti severu in prestop na Madžarsko. Vožnja na relaciji Szeged – Budimpešta – Blatno jezero. Večerni povratek  v Slovenijo ter vožnja do Maribora, Celja in Ljubljane.

 

: