VRHUNCI MEHIKE

 

 

TERMIN:
 • 3. – 18.3. 2018
 • 20.10. – 4.11. 2018
TRAJANJE:

16 dni

ŠTEVILO POTNIKOV:

min. 10 – maks. 18

CENA:
 • 1.656 €/pri številu 14 oseb + let. karta od cca. 800 € naprej.
 • Doplačilo za manjšo skupino 10-13 oseb 125€/osebo.
VKLJUČENO V CENO:
 • namestitev z zajtrkom v prijetnih hotelih *** oz. podobnih, v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x nočitev v bolj preprosti dvoposteljni sobi (H – spanje v prijetnih hotelih *** v dvoposteljnih sobah, D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi, Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja)
 • na 2-dnevni turi Yaxchilan in Bonampak je vključen polni penzion (4 obroki) in vse vstopnine
 • vse prevoze po programu
 • vstopnine in ture po programu (Uxmal, Yaxchilan, Bonampak, Monte Alban, Hierve al Agua, ogled proizvodnje in degustacija mezcala, tura San Juan Chamula in Zinacantan
 • lokalnega vodnika v Mexico Cityju
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS
 • organizacija potovanja
CENA NE VKLJUČUJE:
 • ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (cca. 80 €)
 • dodatne hrane in osebnih izdatkov
 • opcijskih aktivnosti
 • prevoz na/iz letališča
 • napitnin (cca. 50 €)
ZAHTEVNOST:

nezahtevno 

ORGANIZATOR:

V sodelovanju z RAVBAR POTOVANJA

VODNIK:

Dejan Marentič 

INFO:

dejan@baobab-vodenja.si ali pokličite na 031 363 361 – Dejan

PREVOZ:

letalo/bus

 

Nekaj fotografij s potovanja: 
Program potovanja: 
1. dan:
 BENETKE – MADRID – MEXICO CITY

Let proti Mehiki. Predviden je pozno popoldanski prihod v glavno mesto.  Če boste pri volji, boste lahko že prvo noč uživali v vzdušju Mexico Cityja. Spanje Mexico City, H (obroki na letalu).

2. dan:
MEXICO CITY

Zajtrk. Najprej si ogledamo osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami in poslušanju glasbenikov, mariačijev. Zvečer se lahko gre ven. Spanje Mexico City, H (Z).

3. dan:
MEXICO CITY – PUEBLA (150 KM)

Zajtrk. Dan začnemo z ogledom Guadalupe, glavnega romarskega centra Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. V okolici boste lahko spoznali kako izdelujejo replike arheoloških najdb iz obsidiana in pokusili nekaj tipičnih lokalnih pijač (npr. pulque ”mehiško viagro”). Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trfu), spanje Puebla, H (Z).

4. dan:
PUEBLA – OAXACA (350 KM)

Zajtrk. Dopoldan sledi vožnja po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (glavni trg, indijanska tržnica, katedrala, kolonialne stavbe,..). Poskusili boste lahko tudi oaxaško čokolado. Spanje Oaxaca, H (Z).

5. dan:
OAXACA – TEHUANTEPEC (250 KM)

Zajtrk. Sledi ogled skritega bisera Mehike, fotogenični Hierve el Agua (raj za fotografe), občudovali boste lagko ogromno, okoli 2.000 let staro drevo v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem vam bomo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal, ki jo kuhajo iz agave in katero boste tudi poskusili. Vožnja v Tehuantepec in nastanitev, H (Z).

6. in 7. dan:
TEHUANTEPEC – SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (360 KM)

Zajtrk. Vožnja do kanjona Sumidero. V vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in tudi kakšnega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta , San Cristobal de Las Casas. Nastanitev, H (Z). 

Naslednji dan bomo odkrivali vasici San Juan Chamula in Zinacantan (stik z domačini – indijanci). Spoznali boste lokalne običaje in poskusili lokalno hrano. Popoldan si ogledate kolonialni San Cristobal (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo,..). Spanje San Cristobal, H (Z).

8. dan:
SAN CRISTOBAL – PALENQUE (220 KM)

Ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste privoščili sproščujoče kopanje, sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle. Spanje Palenque, H (Z).

9. in 10. dan:
PALENQUE – BONAMPAK – ESCARCEGA (560 KM)

Naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdbišče Bonampak, ki slovi po svoji gravurah in freskah. Kasneje boste obiskali lokalno vas in se spoznali z življenjem skupnosti Lacanja. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z,K,V).

Naslednji dan se boste počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Po kosilu sledi vožnja do mesta Palenque in naprej proti Campecheju. Spanje je predvideno v mestu Escarcega oz. okolica, (Z,K).

11. dan:
ESCARCEGA – CAMPECHE (90 KM)

Vožnja v Campeche, ki je bil v preteklosti eno od najpomembnejših pristanišč in zato stalno na udaru piratov. Zato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu. Popoldan pa bo namenjen praznovanju ob ‘‘Dnevu mrtvih” (Dia de los muertos), ki je eno največjih praznovanj v Mehiki in spada pod Unescovo zaščito. Na vas čaka eden izmed vrhuncev potovanja s pisano procesijo, glasbo in plesom ter spontanim druženjem z domačini. Spanje Campeche, H (Z).

12. dan
CAMPECHE – UXMAL – MERIDA (250 KM)

Po zajtrku vas čaka vožnja do svetega majevskega kraja – Uxmal – s posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in guvernerjeva palača). Sledi vožnja do Meride in odkrivanje tega prijetnega kolonialnega mesta. Spanje Merida, H (Z).

13. dan:
MERIDA – CHICHEN ITZA – TULUM (270 KM)

Dopoldan si boste pogledali najslavnejše majevske ruševine Chichen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote) in vožnja do karibske obale, spanje v mestu Tulum oz. Playa del Carmen. H (Z).

14. dan:
TULUM ali PLAYA DEL CARMEN

Prosto za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju (opcijsko obisk ruševin Tulum, ki ležijo ob peščeni plaži). Spanje mesto Tulum oz. Playa del Carmen, H (Z).

 

15. in 16. dan:
MEHIKA – evropa – slovenija

Prosto vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu). Prihod domov naslednji dan.